Skip to Content

Capgemini ostaa digitaalisen strategiaan ja muotoiluun erikoistuneen konsulttiyritys Ideanin

16 Feb 2017

“Asiakastarpeiden painopiste muuttuu; palveluntarjoajat määrittelevät uudelleen asiakaskokemuksen tuomalla mukaan digitaalisen suunnittelun, luovuuden ja ketteryyden. He myös kehittävät strategista dialogia asiakkaidensa kanssa, saavat aikaan ainutlaatuisia räätälöityjä lopputuloksia ja vahvistavat markkina-asemaansa aitoina digitaalisina partnereina. Ideanin hankinta on osa Capgeminin kasvustrategiaa, joka keskittyy innovaatioon ja digitaalisuuteen erityisesti Pohjois-Amerikassa”, kommentoi Capgemini-konsernin pääjohtaja Paul Hermelin. “Ideanin pohjoismaisen designin eetos ja Piilaakson ajattelutapa sopivat täydellisesti vahvistamaan Capgeminin edistyksellistä digitaalisen asiakaskokemuksen tarjoomaa.”

Idean on perustettu Helsingissä vuonna 1999 ja se keskittyy ensisijaisesti digitaaliseen käyttäjäkokemukseen (UX), asiakaskokemukseen (CX) sekä digitaaliseen strategiaan. 18 vuoden aikana Ideanin tiimi on kasvanut yli 150 digistrategian osaajaan, käyttäjäkokemuksen suunnittelijaan ja käyttöliittymäsuunnittelijaan. He ovat työskennelleet San Franciscon alueella vaikuttavien, markkinoita mullistavien start-up-yritysten kanssa ja Yhdysvaltain länsirannikolla pääpaikkaa pitävien merkittävien yritysten brändien parissa autoteollisuuden ja kuluttajaelektroniikan sektoreilla. Asiakaskuntaan kuuluvat myös yritykset, jotka ovat muuttamassa toimintaansa vastatakseen digiajan asettamiin vaatimuksiin. Näihin kuuluvat LG, Mercedes-Benz, Sony, Volkswagen, 23andMe, Airbus, Cole Haan, Ericsson, IBM, Intel, and Kesko. Idean työskentelee asiakkaiden kanssa kolmella pääalueella: visioi strategisia mahdollisuuksia, suunnittelee ja rakentaa digitaalisia kokemuksia sekä tekee kulttuurinmuutoksia kehittämällä uudenlaisen työnteon osaamista ja Design Thinking -kyvykkyyksiä. Kaiken lähtökohtana on syvä ymmärrys käyttäjistä.

“Perustimme Ideanin auttamaan yrityksiä tunnistamaan uusia strategisia mahdollisuuksia ja luomaan digitaalisia käyttäjäkokemuksia, jotka perustuivat niiden käyttäjien syvälliseen tuntemiseen”, kertoo Ideanin perustaja ja toimitusjohtaja Risto Lähdesmäki, joka tulee työskentelemään Capgeminin palveluksessa. “Voimien yhdistäminen Capgeminin kanssa on äärimmäisen jännittävää ja looginen askel matkallamme. Ideanin asiakkaat hyötyvät välittömästi laajennetusta ja kattavasta palveluvalikoimasta digistrategian ja käyttäjäkokemuksen alueilla, syvästä toimialatuntemuksesta, globaalista kattavasta toimitusketjusta sekä teknologisten megatrendien asiantuntemuksesta, esimerkkeinä älykkäät ajoneuvot ja esineiden internet. Capgemini avaa henkilöstöllemme uudenlaisia ovia uusien asiakkaiden, kollegoiden, projektien ja uramahdollisuuksien muodossa.”

Kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun 2017 loppuun mennessä.

Capgemini

190 000 ihmistä yli 40 maassa työllistävä Capgemini täyttää 50 vuotta vuonna 2017 ja kuuluu maailman johtaviin konsultointi-, teknologia- ja ulkoistuspalveluja tarjoaviin yrityksiin. Capgemini Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 12,5 miljardia euroa. Yhteistyössä asiakkaidensa kanssa Capgemini luo ja toimittaa teknologia-, liiketoiminta- ja digiratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaille tavoitteiden saavuttamisen innovatiivisessa hengessä. Syvästi monikulttuurisena organisaationa Capgemini on kehittänyt oman työskentelytapansa, the Collaborative Business ExperienceTM, ja hyödyntää globaalia Rightshore®-toimitusmalliaan.

Lisätietoa www.capgemini.com ja www.capgemini.com/pt-en/.

Rightshore® on Capgeminin rekisteröity tavaramerkki.

Lisätietoja:

Gunilla Resare

Puh: + 47 45 00 25 42

Sähköposti: gunilla.resare@capgemini.com

Sam Connatty

Tel.: +44 370 904 3601

Email: sam.connatty@capgemini.com

Sijoittajasuhteet:

Vincent Biraud

Puh.: +33 1 47 54 50 87

Sähköposti: vincent.biraud@capgemini.com