En plugghästs bekännelser

Publish date:

Jag älskar att lära mig nya saker. Jag erkänner. Zappar jag framför tv:n så väljer jag Kunskapskanalen framför tv6 alla dar i veckan. Under studietiden dök det ändå ibland upp tankar som ”varför ska jag läsa just den här kursen?” eller ”kommer jag verkligen få användning för den här kluriga teorin?”. När jag började jobba […]

Jag älskar att lära mig nya saker. Jag erkänner. Zappar jag framför tv:n så väljer jag Kunskapskanalen framför tv6 alla dar i veckan. Under studietiden dök det ändå ibland upp tankar som ”varför ska jag läsa just den här kursen?” eller ”kommer jag verkligen få användning för den här kluriga teorin?”. När jag började jobba var jag alltså nyfiken på att få ”facit” på vad från min utbildning som jag faktiskt skulle få nytta av!

Värt att nämna är att jag läst till civilingenjör inom Industriell Ekonomi i Linköping. Det var alltså fem år av kunskap som skulle upp till bevis när jag började Capgeminis graduateprogram som Business Analyst i september 2016.

Ett halvår senare kan jag utvärdera vilka kunskaper jag har fått störst användning av hittills och de är… *trumvirvel*:

 • Logiskt tänkande
 • Presentationsteknik
 • Strukturera mitt arbete
 • Sätta mål och skapa tidsplaner
 • Hur man får ett grupparbete att fungera smidigt
 • Webprogrammering
 • Agila arbetssätt och speciellt Scrum, i teori och praktik
 • Grundläggande förståelse för hur företag fungerar
 • Självförtroende att tro på mina egna idéer
 • Engelska
 • Dessutom: att kunna prata med alla möjliga människor om alla möjliga ämnen som intresserar dem (aka allmänbildning)

En rätt gedigen lista, men ändå långt ifrån det femtiotal kurser som står på examensbeviset kan man tycka. Men faktum är att jag vet att jag i min framtid som konsult kommer att arbeta med en mängd skilda uppdrag och olika branscher som kommer utmana mig till att använda helt andra delar av min kunskapsbas.

Och det bästa av allt – min inlärning stannade inte av när jag tog examen utan jag fortsätter att lära mig genom både praktiska erfarenheter och kurser, utbildningar och workshops. Jag tackar Capgemini och graduateprogrammet innerligt för den möjligheten!

Elsa Duberg
Business Analyst
Göteborg

Related Posts

Corporate

Uppdrag i en annan stad

Ksenia Chechet
Date icon May 25, 2016
Corporate

Utan nationella gränser

Daniel Alvenstrand
Date icon February 4, 2016
Corporate

Min resa till Mumbai

Ugur Cilek
Date icon January 21, 2016