Skip to Content

Capgemini avaa innovaatiokeskuksen – viimeisin teknologinen tietämys ja globaalit asiantuntijat saman katon alla

12 Apr 2018

Espoo, 12. huhtikuuta 2018 – Capgemini ilmoitti tänään avaavansa Tukholmaan Applied Innovation Exchange (AIE) -innovaatiokeskuksen. Tukholma on Lontoon jälkeen Euroopan toiseksi suurin digitaalisten start-up-yritysten tukija. Uusi innovaatiokeskus on kohtaamispaikka ja konsepti, joka hyödyttää asiakkaita yhdistämällä osaamista niin akateemisesta maailmasta kuin start-upeista. AIE:n avulla yritykset ja yrittäjät voivat muodostaa uusia kumppanuuksia, nopeuttaa innovointiprosessejaan ja kehittää organisaatiotaan. Capgeminin innovaatiokeskus toimii digitaalisen muutoksen keskuksena pohjoismaisten yritysten lisäksi yrityksille ympäri maailman.

Viimeisimmät teknologiat ja globaalit asiantuntijat ovat nyt entistä lähempänä meitä, joten tämä on hieno uutinen asiakkaillemme. Aiomme ottaa keskuksesta kaiken mahdollisen irti”, sanoo Capgeminin Suomen maayhtiön toimitusjohtaja Mikko Valorinta. AIE-keskuksessa on myös suomalaista tietotaitoa.
”Suomalainen osaaminen Tukholman innovaatiokeskuksessa on esillä, kun tiimeissä on suomalaisia
asiantuntijoita. Yksi mainio esimerkki vahvasta suomalaisvetoisesta osaamisalueesta on älykäs automaatio.

Analytiikkafirma IDC suosittelee yrityksiä ja palveluntarjoajia valjastamaan teknologia-alan start-upyhteisön keskeiseksi osaksi digitaalitaloutta. Capgeminillä on tässä keskeinen asema, sillä yritys auttaa asiakkaitaan kehittämään liiketoimintaansa toimimalla välittäjänä ja avustamalla start-up-yritysten kehittämien ratkaisujen skaalaamisessa suurempaan mittakaavaan sekä niiden kaupallistamisessa.

Capgeminin innovaatiojohtaja Lanny Cohen toteaa: ”Innovaatiokeskuksen strukturoitu lähestymistapa auttaa välttämään resurssien tuhlausta ja nopeuttaa ratkaisujen skaalaamista. Start-up-yritysten tukemisen lisäksi innovaatiokeskus yhdistää asiakkaat globaaliin ekosysteemiin tuomalla uusimmat ajatukset, teknologiat ja kokemukset näiden ulottuville.”

Capgemini laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa tarjoamalla lisää etenkin pilvi- ja digipalveluja. Uusi
innovaatiokeskus hyödyntää näitä vahvuuksia ja Capgeminin kattavaa kokemusta alalta tarjoamalla
strategiakonsultaatiota sekä apua liiketoiminnan kehittämisessä ja uusien teknologisten ratkaisujen
omaksumisessa. Tukholman innovaatiokeskuksessa yhdistyvät viimeisimmät teknologiset innovaatiot, uusin yliopistotutkimus ja teknologia-alan start-up-yritysten ekosysteemi. Tukholman uusi AIE-innovaatiokeskus kuuluu Capgeminin globaaliin AIE-innovaatiokeskusten verkostoon tuoden asiakkaidensa ulottuville innovaatioita ja menestyksen edellytyksiä ympäri maailman.

Applied Innovation Exchange

Applied Innovation Exchange (AIE) on Capgeminin globaali kohtaamispaikka ja konsepti, jolla yritykset
voivat etsiä itselleen sopivia innovaatioita, soveltaa niitä omaan toimialaansa ja kokeilla niiden
toimivuutta. AIE:n globaali, organisoitu ekosysteemi on tehokas toimintaympäristö ja
ajatustenvaihtopaikka, jossa asiakkaat voivat yhdessä Capgeminin asiantuntijoiden kanssa suunnitella
uusien teknologioiden käyttöönottoa.

Capgemini

Maailman johtaviin konsultointi- ja teknologiapalveluita tarjoaviin yrityksiin kuuluva Capgemini toimittaa asiakkailleen innovatiivisia digiratkaisuja, pilvipalveluita ja eri teknologioihin perustuvia alustaratkaisuja. Syvällisen toimialaosaamisen ansiosta Capgeminillä on vahva jalansija eri sektoreilla toimivien asiakkaiden liiketoimintaa tukevana strategisena kumppanina. Capgemini tarjoaa monipuolisia palveluita strategiasuunnittelusta operatiivisen tason toteutukseen saakka – yli 50 vuoden kokemuksella. Teknologian liiketoiminnalle tuoma lisäarvo pohjautuu vahvasti asiantuntijuuteen ja Capgeminin tärkeimpään voimavaraan: ihmisiin. Syvästi monikulttuurisena organisaationa Capgemini työllistää globaalisti 200.000 ihmistä yli 40 maassa. Capgemini Groupin liikevaihto vuonna 2017 oli 12,8 miljardia euroa.

Lisätietoa www.fi.capgemini.com. People matter, results count.