4 måder at forblive relevante for Gen Z

Publish date:

Hvad definerer karakteren af en generation? Hvad forbinder en generation til en anden? Og hvordan skal virksomhedsledere håndtere de unikke krav fra den nye generation af unge?

Den tredje rapport i Digital Happiness-serien tager hul på netop disse spørgsmål, og kortlægger fremkomsten af en ny generation af influencere – Generation Z-unge for hvem begrebet digital ‘transformation’ er et fremmed ord.

Ifølge rapporten ‘The Synthetic Generation’ er nye digitale og medieadfærd simpelthen normale for disse Gen Z-unge – også kendt som The Founders, Homelanders og iGen.

Men hvem er disse unge mennesker? Ifølge rapporten er de en post-millennial generation, unge, der har udviklet sig på to måder: fysisk, ligesom med tidligere generationer; og nu digitalt. Det er den første generation med to identiteter. For dem er internettet både en metamodernistisk forlystelsespark, hvor alle virkeligheder kan skabes, og et sted, der er dækket af en moralsk tåge og hvor nye adfærdskodekser opstår.

Skift i tilgang og kulturelle nuancer for at forblive relevant

Hvordan håndterer du og forbliver relevant for denne nye generation, både som kunder og mere langsigtet, som morgendagens arbejdsstyrke? At forstå denne generations karakteristika og egenskaber er afgørende. Det er en post-materialistisk generation, der overholder flere sekulære værdier og er mere selvrealiserende end andre generationer. De er alle “influencers”, som viser sig på sociale medier til venner og familie, eller til et publikum af millioner for at have en indflydelse på deres miljø.

At kunne håndtere denne nye generation vil kræve en betydelig – men opnåelig – skift i tilgang og kulturelle nuancer. Vi anbefaler, at organisationer skal blive som Gen-Z, ved at blive mere opmærksomme på nye værdier og mere accepterende af, hvad mange kan betragte som “unormal” adfærd, men som for Gen-Z er normal.

Influenced eller influencer?

Der er en række tiltag virksomheder kan tage. Vi anbefaler følgende:

  • Forstå influencernes magt. Tilpasning af dit brand eller organisation med influencers – eller at være influencer – er nøglen til succes
  • Digital engagement tools, især en avatar der ‘taler sandheden’ er nu et must-have kommunikationsmidel
  • Gen Z-medarbejdere er bedre rustet til at klare sig selv i denne nye verden, end du måske forestiller dig – ægte eller falsk, de kender de tricks der bruges af influencers og gennemborer nemt gennem facader
  • At være en etisk og inklusiv arbejdsgiver med et ‘formål’ værdsættes end del af Gen Z.

Download ‘The Synthetic Generation’ rapporten her.

Kontakt

Mohamed Attazgharti
Marketing & Communication Director
+45 52189431
mohamed.attazgharti@capgemini.com

 

Related Posts

Our ten-year countdown to net zero has begun

Shobha Meera
Date icon July 31, 2020

Capgemini will become a net zero business by 2030, achieving carbon neutrality no later than...

The secret ingredient to digital transformation

Magdalena Matell
Date icon July 31, 2020

At first glance, cooking and digital transformation might seem as different as apples and...

Monitor data proactively to increase model resilience

Neil Joaquim Fernandes
Date icon July 31, 2020

A new approach can keep your predictive models a step ahead – even during a crisis such as a...