Capgemini neemt deel aan cybersecurity coalitie ‘Wij Helpen Ziekenhuizen’

Publish date:

Het is van groot belang om tijdens de coronacrisis de continuïteit van zorgsector te kunnen waarborgen. Daarom slaan een groot aantal Nederlandse Cybersecurity bedrijven, waaronder Capgemini, de handen ineen om zorginstellingen te beschermen tegen cyberaanvallen tijdens de coronacrisis.

Helaas zien we dat cybercriminelen misbruik proberen te maken van COVID-19, waarbij ook zorginstellingen zelf het doelwit zijn van cyberaanvallen. Zo hebben meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in onder andere Engeland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië al te maken gehad met gijzelsoftwareware aanvallen of gerichte phishingcampagnes, in meerdere gevallen met daadwerkelijke impact op de operationele capaciteit. Op initiatief van Eye Control en Cyberveilig Nederland heeft de cybersecuritybranche in Nederland daarom een samenwerkingsverband opgericht om de zorgsector kosteloos en belangeloos te ondersteunen. De coalitie stelt gezamenlijk een groot aantal experts en duizenden manuren ter beschikking om de zorgsector te beschermen tegen digitale aanvallen. De website Wijhelpenziekenhuizen.nl is opgezet om de hulp te coördineren en ervoor te zorgen dat zorginstellingen in Nederland ondersteuning kunnen krijgen van cyberexperts in heel het land, zodat zij zichzelf kunnen concentreren op het aanbieden van zorg in deze crisistijd.

Capgemini is blij om te kunnen bijdragen aan het Wij Helpen Ziekenhuizen initiatief door ook honderd advies-uren en technische expertise beschikbaar te stellen. In het bijzonder dank aan initiatiefnemers Eye Control en Cyberveilig Nederland.

Gerelateerde posts

Supply Chain Management

Onderscheid maken tussen smart city projecten

Arjan Bruil
Date icon 17 december 2020

Smart city initiatieven worden ontwikkeld door het delen en samenvoegen van kennis en data...

De Artikel 26-samenwerking

Soraya Santhalingam
Date icon 2 december 2020

Verwerker of toch gezamenlijk verantwoordelijk?

EAPM

In 8 weken een solide basis voor uw IT-transformatie

Date icon 19 november 2020

Weet u wat de meeste kritische applicaties in uw IT-landschap zijn? Of welke de meeste...