Capgemini neemt deel aan cybersecurity coalitie ‘Wij Helpen Ziekenhuizen’

Publish date:

Het is van groot belang om tijdens de coronacrisis de continuïteit van zorgsector te kunnen waarborgen. Daarom slaan een groot aantal Nederlandse Cybersecurity bedrijven, waaronder Capgemini, de handen ineen om zorginstellingen te beschermen tegen cyberaanvallen tijdens de coronacrisis.

Helaas zien we dat cybercriminelen misbruik proberen te maken van COVID-19, waarbij ook zorginstellingen zelf het doelwit zijn van cyberaanvallen. Zo hebben meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in onder andere Engeland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië al te maken gehad met gijzelsoftwareware aanvallen of gerichte phishingcampagnes, in meerdere gevallen met daadwerkelijke impact op de operationele capaciteit. Op initiatief van Eye Control en Cyberveilig Nederland heeft de cybersecuritybranche in Nederland daarom een samenwerkingsverband opgericht om de zorgsector kosteloos en belangeloos te ondersteunen. De coalitie stelt gezamenlijk een groot aantal experts en duizenden manuren ter beschikking om de zorgsector te beschermen tegen digitale aanvallen. De website Wijhelpenziekenhuizen.nl is opgezet om de hulp te coördineren en ervoor te zorgen dat zorginstellingen in Nederland ondersteuning kunnen krijgen van cyberexperts in heel het land, zodat zij zichzelf kunnen concentreren op het aanbieden van zorg in deze crisistijd.

Capgemini is blij om te kunnen bijdragen aan het Wij Helpen Ziekenhuizen initiatief door ook honderd advies-uren en technische expertise beschikbaar te stellen. In het bijzonder dank aan initiatiefnemers Eye Control en Cyberveilig Nederland.

Gerelateerde posts

Algoritme als containerbegrip: waar hebben we het nu eigenlijk over?

Date icon 25 augustus 2021

Algoritmes zijn tegenwoordig overal. Zo kunnen organisaties gebruik maken van data en...

Het Schrems II-arrest: waarom data mapping belangrijk is voor jouw organisatie

Date icon 5 augustus 2021

De Schrems II-uitspraak van het Europees Hof van Justitie (HvJ-EU) van juli 2020 heeft impact...

Capgemini Invent

We want you, to be you: diversiteit en inclusie bevorderen met data

Date icon 2 juli 2021

Het thema diversiteit & inclusie staat binnen Capgemini Invent hoog op de strategische...