Good old Cloudwiel springlevend

Publish date:

De  behoefte aan de rationalisatie van het applicatie-landschap, bijbehorende modernisering van de IT organisaties, het massaal gebruik van IT-diensten door werknemers en de toenemende dreiging van cybercriminaliteit vragen om een nieuwe aanpak rond het gebruik van IT voor uw bedrijfsvoering.  Daarom publiceerde Capgemini al in 2011 haar eerste rapport over cloud computing met als titel: […]

De  behoefte aan de rationalisatie van het applicatie-landschap, bijbehorende modernisering van de IT organisaties, het massaal gebruik van IT-diensten door werknemers en de toenemende dreiging van cybercriminaliteit vragen om een nieuwe aanpak rond het gebruik van IT voor uw bedrijfsvoering.  Daarom publiceerde Capgemini al in 2011 haar eerste rapport over cloud computing met als titel: ‘Veilig in de cloud; een kwestie van regie’.  Omdat in 2011 voor ons al duidelijk was dat bij een zorgvuldige migratie naar de cloud het beveiligingsvraagstuk prioriteit heeft, werd in dit rapport in het bijzonder op dit aspect ingegaan.

In 2012 presenteerde Capgemini het cloudwiel; een praktische handleiding om in vijf stappen op een gestructureerde wijze cloudoplossingen voor uw organisatie te implementeren. Kern van het wiel is een solide IT-architectuur waarbij zowel het beheer goed is ingeregeld alsook de beveiliging.

Tevens wordt er van buiten naar binnen geredeneerd als het gaat om het gebruik van cloud oplossingen in uitvoeringsketens. Hierbij wordt niet zozeer gekeken naar hoe cloud te gebruiken in bestaande uitvoeringsketens maar naar ketens die over twee tot drie jaar gebruikt zullen worden. Zittende op de stoel van de klant worden de ketens beschreven voor een toekomstige situatie en dient de vraag te worden gesteld wie doet wat. Zijn het bijvoorbeeld de traditionele partijen of zijn er nieuwe partijen die schakels in de ketens kunnen overnemen en kunnen er ook door het gebruik van cloud oplossingen het aantal schakels worden verminderd, mede doordat burgers en bedrijven zelfstandig in staat zijn om bepaalde ketenstappen digitaal te zetten.

Het cloud wiel bestaat al jaren maar is nog steeds actueel en daarmee goed in te zetten in migratietrajecten naar op cloud gebaseerde oplossingen. Het invullen van de wensen van onze klanten kan bij de klant zelf gebeuren maar ook bij Capgemini in bijvoorbeeld Capgemini’s wereldwijde netwerk van innovatie centra, de Applied Innovation Exchange (AIE). In deze centra, waaronder ook die in Utrecht, biedt Capgemini als kennispartner overheden en bedrijfsleven de mogelijkheid om middels interactieve demonstraties kennis te maken met opkomende nieuwe technologieën, kennis te delen en praktische cloud oplossing te definiëren en die vervolgens  te bouwen en te beproeven. Hierbij kan het cloud wiel ook in 2016 nog steeds als effectieve praatpaal worden gebruikt.

cookies.

Door verder te navigeren op deze website accepteert u het gebruik van cookies.

Sluiten

Sluit cookie informatie