De hedendaagse digitale wereld ontwikkelt zich in rap tempo en voor ondernemers is digitale transformatie de kernstrategie om hun bedrijf in de juiste richting te sturen. Hoewel investeren in digitalisering in het belang van het bedrijf een noodzaak is geworden, zien we vaak dat ondernemingen het moeilijk hebben met hun digitale transformatie. Laten we dit eens nader onderzoeken en kijken wat het Mendix Platform as a Service (PaaS) voor u kan betekenen!

Omgaan met het digitaliseringsprobleem

Digitale transformatie blijft problematisch. Het is zelfs zo dat onderzoek heeft uitgewezen dat slechts 7% van de multinationals zich tot digitale onderneming heeft getransformeerd. Hoe is dat mogelijk? Volgens mij is de hoofdreden dat bedrijven niet begrijpen dat echte digitalisering waarde creëert voor beide werelden: de oude en de nieuwe. Een bedrijf heeft behoefte aan de verbeeldingskracht, snelheid en flexibiliteit van het digitale tijdperk maar moet ook aandacht blijven besteden aan de aloude waarden: prestaties, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, duurzaamheid en beveiliging.

Bijna al onze klanten willen innoveren om in staat te blijven hun eindgebruikers een gepersonaliseerde klantervaring te bieden en willen dat die innovatie snel verloopt: niet in weken of maanden, maar in dagen! Ze zoeken een kosteneffectieve leveringswijze van softwareapplicaties die hen in staat stelt te innoveren, de doorlooptijd van hun producten en diensten te verkorten en tegelijkertijd aan wet- en regelgeving te voldoen.

De M van Mendix, de M van Meer!

Met het Mendix App Platform beschikken we over een Application Platform as a Service waarmee IT-applicaties moeiteloos kunnen worden gecreëerd, gebruikt en beheerd. We werken sinds 2011 samen met Mendix en hebben de bedrijfsideeën van tal van klanten razendsnel omgezet in IT-oplossingen. Dit was mogelijk dankzij modelgedreven ontwikkeling en één-kliks gebruiksfuncties die fouten tijdens de IT-implementatie vrijwel elimineren.

Niet alleen zijn we momenteel wereldwijd de grootste partner van Mendix, maar we zoeken ook naar manieren om de ontwikkelingsmogelijkheden van Mendix te combineren met slimme diensten zoals IBM Watson services, business intelligence, Business Data Lake as a Service (BDLaaS) en de creatie van intelligente portalen. Dit pakt vooral goed uit voor bedrijven die in meer of mindere mate met het digitaliseringsprobleem worstelen.

Een recent en goed voorbeeld van onze samenwerking is de wijze waarop we een verzekeraar in Nederland hebben geholpen. Met behulp van het Mendix-platform was ons team niet alleen in staat om ongelooflijk snel bedrijfsapplicaties voor de verzekeraar te ontwikkelen, maar ook om de verzekeraar te helpen transformeren richting een digitaal volwassen onderneming met een toekomstbestendig applicatiepakket. En het mooiste was nog wel dat we tijdens het wereldwijde Mendix World evenement, dat van 6 tot en met 8 juni in Rotterdam werd gehouden, de “Digital Transformation Partner of Year” award kregen toegekend. 

We helpen bedrijven de concurrentie twee stappen voor te blijven

De door Mendix toegekende onderscheiding is een bevestiging van onze competenties als betrouwbare partner voor digitale transformatie en onderstreept nog eens onze uitstekende reputatie. Capgemini blijft werken met het baanbrekende Mendix-platform voor applicatieontwikkeling, en wij maken daarbij gebruik van onze uitgebreide sectorexpertise en diepgaande kennis van sectorspecifieke consulting. Met als resultaat aantrekkelijke waardeproposities voor onze klanten, die hen helpen twee stappen voor te blijven op de concurrentie.

Daarom willen we u graag het volgende in overweging geven: wilt u uw eindgebruikers innovatieve en baanbrekende oplossingen bieden maar ziet u daarvan af vanwege de moeizame en kostbare ontwikkeling van softwareapplicaties? Praat dan beslist eens met ons IT-team op het Mendix App Platform – binnen een paar dagen worden al uw service- en productideeën werkelijkheid! Hoe tof is dat!