Help Nederland naar de finale, zodat het systeem Together.ZSM kan worden gerealiseerd in Nederland

Onderstaand blog is niet door mij persoonlijk geschreven maar ik wil graag het volgende bij jou onder de aandacht brengen:
==========================================================

Wij zijn Julia van der Heijden en Steve Thijssen, ICT-studenten, en staan in de finale van de Innovators Race. Een internationale wedstrijd op het gebied van IT en innovatie. Studenten worden hierbij uitgedaagd een showcase te bouwen die uitgaat van toegepaste innovatie.

Voor Nederland heeft het Openbaar Ministerie de business case aangedragen waarbij het draait om de ZSM-methodologie, die nu wordt toegepast bij veel voorkomende misdrijven. Met de ZSM-werkwijze beslissen politie, Openbaar Ministerie (OM) en ketenpartners na aanhouding van de verdachte(n) zo spoedig mogelijk over het ‘afdoeningstraject’. De uitdaging hier is het ontwikkelen van een concept waarmee het ZSM meer interactief wordt, gebruikmakend van multimedia en digitale tools. Daarnaast wil men een oplossing voor de manier waarop beslissingen beter kunnen worden vastgelegd en gecommuniceerd naar zowel dader en slachtoffer.

De casus van Nederland is niet de gemakkelijkste maar wel de meest interessante. Jaarlijks vinden er veel kleine incidenten plaats, denk bijvoorbeeld aan vandalisme en diefstal. Ongeveer 70% van deze incidenten wordt uitgevochten in de rechtszaal, dit komt door een grote kans op vrijspraak door gebrek aan bewijs.

De meeste incidenten worden vaak na maanden pas voorgeleid, wat zorgt voor enorm hoge kosten en veel tijdverlies. Het gaat veel verder dan de hoge kosten en tijd, denk bijvoorbeeld aan de psychische en lichamelijke “kosten” die er bij de dader en slachtoffer ontstaan.

Dader, slachtoffer en het OM besteden veel tijd om alles goed te regelen zoals onder andere; het overleggen met de advocaat, bellen naar verschillende partijen en voorbereiding op de rechtszaak. Daarnaast ontstaat er veel stress over de uitslag van de rechtszaak. Een verdachte maar ook het slachtoffer kan hierdoor minder goed functioneren en zit hierdoor ook vaak minder goed in zijn vel. ZSM is een fantastische methode, het staat voor “zorgvuldig”, “snel” en “op maat”. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat verschillende partijen als de politie, slachtofferhulp, officier van justitie en reclassering dagelijks met oplossingen kunnen komen voor kleine incidenten. De casus voor Nederland was om het ZSM-proces te verbeteren met ondersteuning van IT, zodat het proces en de communicatie tussen de verschillende partijen beter wordt.

Gezamenlijk hebben we het concept Together.ZSM bedacht en na het winnen van de Nederlandse finale samen met consultant Arno van der Hulst en Paul Huijser, CDO en COO Appeal, het concept aangepast zodat het meteen bij het OM kan worden geïmplementeerd. Together.ZSM zorgt ervoor dat er meer bewijzen opgeslagen kunnen worden, waardoor men minder snel naar de rechter zal stappen. Together.ZSM zal de communicatie tussen het slachtoffer, de dader, omliggende personen/partijen en het ZSM-kantoor enorm verbeteren. Wij denken dat Together.ZSM het OM en de maatschappij gaat helpen. Wij zien vooral een besparing van tijd en geld, daar uit voortvloeiend kan er door het OM meer tijd geïnvesteerd worden in de zaken die deze extra aandacht hard nodig hebben. Het signaal komt mede vanuit de maatschappij dat de overheid mee veranderd middels digitalisering en op deze manier de burger meer wordt betrokken bij het proces.

Zo is bijvoorbeeld “politie.nl” in 2015 uitgeroepen tot beste website van het jaar, dit betekent dat men de veranderingen en digitalisering enorm waardeert.

Met uw steun kunnen we ervoor zorgen dat Together.ZSM zal worden geïmplementeerd bij het OM, klik op link http://innovatorsrace.com/team/together.zsm.html en breng een stem uit op Nederland. Alvast bedankt voor uw support!

 

==========================================================

 

 

Gerelateerde posts

Customer Experience

Digital Customer Experience: hoe blijf je relevant voor de klant?

Vincent Fokke
14 maart 2018
backelite

Lotus Blossom brainstorming technique

Jaap van den Beukel
4 december 2017
Customer Experience

DevOps en de toekomst van de developer.

Remko Reinders
9 maart 2016
cookies.
By continuing to navigate on this website, you accept the use of cookies.
For more information and to change the setting of cookies on your computer, please read our Privacy Policy.

Sluiten

Sluit cookie informatie