Bij veel klanten zie ik nog veel onzekerheid en weerstand tegen mobiele applicaties en apparaten. En ik begrijp dat. Tientallen jaren probeer je als IT-manager grip te houden op je IT-omgeving en opeens lijkt het hek van de dam. Alsof alle ramen en deuren wijd open worden gezet en iedereen vrij toegang heeft tot alle systemen. Logisch dat sommige CIO’s de rillingen krijgen van Bring Your Own Device, Cloud, Google, Apple en succesvolle niche-partijen. Je moet er niet aan denken dat waardevolle gegevens in verkeerde handen komen, alleen omdat iemand zijn mobile in de trein laat liggen. Toch is mobility de nieuwe realiteit waaraan ook uw organisatie niet ontkomt. Nou ja, u kunt natuurlijk zeggen: we doen gewoon niet mee. Maar het risico daarvan is oneindig veel groter omdat u daarmee in feite de deuren dichtgooit voor klanten, partners en medewerkers. Die eisen dat zij u 24/7 online kunnen bereiken, op de manier die hen het best uitkomt. Afwenden is geen reële optie. Toch zijn uw zorgen terecht. U wilt mee in de nieuwe ontwikkelingen maar het mag niet ten koste gaan van uw beleid voor smartphones en tablets of de beveiliging van cruciale informatie. En geld voor grote investering is er ook niet dus het moet bovendien betaalbaar zijn.

Vanuit die gedachte hebben Capgemini, Amazon Web Services en SAP de krachten gebundeld en een oplossing ontwikkeld die even doordacht als eenvoudig is in gebruik: Mobile Secure MDM. Het is een veilige, schaalbare en zeer betaalbare oplossing op abonnementsbasis voor organisaties met 25 mobiele apparaten of meer. En ik daag u uit het te testen, want we hebben aan alles gedacht. Ook aan dat vergeten mobieltje in de trein. U kunt het op afstand deactiveren en de software verwijderen. U kunt zelfs remote inregelen wie welke applicaties mag benaderen en software upgraden op alle denkbare devices. En met real time rapportages heeft u direct inzicht in het actuele gebruik en toegang van de devices.

De prijs? 1 euro per device per maand! Precies, de prijs van een hamburger. Maar daarvan geniet u slechts alleen; met Mobile Secure MDM geniet uw hele organisatie van een veilige toegang tot uw kritieke bedrijfssystemen. Als u op de link hieronder klikt krijgt u de mogelijkheid om Mobile Secure MDM een maand lang kosteloos te proberen.

U twijfelt nog? Dan geef ik u deze overweging. IT is soms net als een handje zand. Hoe krampachtiger je probeert het vast te houden, hoe meer u ervan verliest. Wees dus kritisch op de veiligheid van uw IT-omgeving maar knijp hem niet af van de gebruikers en geef nieuwe technologieën de ruimte. Het kan. Probeer het maar.