Beste lezer, voordat u verder leest het volgende: wij gaan verhuizen naar een nieuw blog. Vanaf nu kunt u al onze blogposts lezen op het Digital Customer Experience (DCX) blog! We hopen u daar weer te mogen begroeten! Ga naar het DCX Blog.

Alle kwalificatiewedstrijden zijn afgerond, de loting is bekend en vrijwel iedereen denkt te weten wat er gaat gebeuren op het WK Voetbal in Brazilië. Want in iedereen schuilt een bondscoach als het op voetbal aankomt. Iedere twee jaar is het feest met ruim 16 miljoen “gelegenheids” bondscoaches. Zelfs de minst voetbalminnende personen zullen zich uitdossen in de nationale kleur van het voetbal; Nederland kleurt weer oranje!.
Wil jij nog wat extra bragging rights verdienen ten opzichte van je vrienden, vriendinnen en collega’s? 

Dat komt goed uit! Op dit moment wordt er door de Oracle divisie hard gewerkt aan een nieuwe voetbalpool app waarmee JIJ je voetbalwedstrijden voorspelt tegen je collega’s. Organiseer zelf één of meerdere eigen poules en voorspel de wedstrijden tot 1 seconde voor aanvang de wedstrijd.. Nodig je collega’s uit om zich ook in te schrijven en discussieer over de uitslag van de wedstrijd!

Binnen de Oracle divisie is een groep medewerkers vrijwillig opgestaan met expertise op vele verschillende gebieden om dit ambitieuze idee tot een perfect einde te leiden. Het is een project geworden met een goede mix van jeugdige YP’ers tot ervaren MC’ers. Van business analisten tot testers en van architecten tot CRM-consultants, iedereen is vertegenwoordigd. 

Het doel is natuurlijk om tijdens het WK je collega’s te slim af te zijn en de poules te winnen. Voor ons als Oracle divisie zit er echter ook een groot leerproces in dit project. De mobiele strategie van Oracle en de kennisopbouw binnen de Oracle divisie staat nog in de kinderschoenen, maar vanuit de markt rijzen de vragen de pan uit. Om op deze vragen een antwoord te kunnen geven is er dus expertise nodig.

Naast het ‘technische’ leercomponent is dit ook een mooie gelegenheid om ervaring op te doen in het opzetten en begeleiden van een project. De app wordt ontwikkeld met de Oracle Unified Method. Deze methode heeft vele elementen van IBM’s Rational Unified Process methode overgenomen. En is geheel toegespitst op Oracle’s ontwikkeltools. De methode leent zich goed om gemanaged te worden met een SCRUM aanpak.

De app zal beschikbaar komen op de twee toonaangevende platformen in het mobiele landschap iOS en Android. De ontwikkeling vind plaats met de nieuwste tools van Oracle, namelijk Oracle’s Application Developer Framework for Mobile. Alle expertise welke Capgemini in huis heeft zal gebruikt worden om de app tot stand te laten komen.

Het ontwikkelen is maar 1 stap in dit proces, zoals we allemaal weten zijn het de eindgebruikers die het succes van een applicatie bepalen dus Sc00r met ons mee en win je eigen kampioenschap!

De ontwikkeling van de app is nog in volle gang! De deadline is 2 april waarna er een nieuwe blog zal komen met daarin het resultaat…
 
To be continued…

Met dank aan Thys te Poele