Binnen de wereld van Enterprise Content Management bestaan verschillende systemen. Maar welk systeem is nu het meest geschikt? Het antwoord hierop is simpel: Dat hangt ervan af. Het wordt o.a. bepaald door welk doel je wilt bereiken met een ECM systeem en welke eisen je hierbij belangrijk vindt.  Maar hoe kom je er achter welk systeem het beste bij een organisatie past? Een pakketselectie levert veel duidelijkheid. ECM consultants kunnen hierbij een advies op maat geven.

Een ECM systeem levert toegevoegde waarde door het maximale uit je content te halen. Dit kan op verschillende manieren. Zo zal de productiviteit van een kenniswerker bij gebruikmaking van een geschikt ECM systeem flink verbeteren. Daarnaast beschik je door een ECM systeem over de juiste informatie op het juiste moment. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen.

Een andere manier waarop je voordeel kan halen uit een ECM systeem gaf Tristan Bergsma al in zijn blog aan. Veel informatie die hergebruikt kan worden hoeft namelijk niet opnieuw te worden gecreëerd. Tot slot blijkt uit onderzoek (McDermott) dat kenniswerkers maar liefst 38% van hun tijd besteden aan het zoeken van de juiste informatie. Zou het niet mooi zijn als ze die tijd veel nuttiger kunnen besteden?

De informatie die in een organisatie geproduceerd wordt, vormt het zogenaamde corporate memory. Het is essentieel dat kenniswerkers toegang hebben tot deze informatie en snel de informatie kunnen vinden die voor hen van belang is.

Behalve het snel kunnen terugvinden, is het ook belangrijk dat medewerkers eenvoudig kunnen samenwerken met elkaar. Document Management Systemen ondersteunen hierin door versiebeheer mogelijk te maken. Ook kan de beveiliging met behulp van automatische autorisaties worden geregeld. Meer geavanceerde systemen maken het ook mogelijk om workflows te starten en zo informatiestromen op gang te brengen.

De meeste ECM systemen voldoen aan de algemene eisen en wensen die gebruikers stellen. Het kan per systeem wel verschillen waar de nadruk op ligt. Daarnaast speelt gebruiksgemak een grote rol voor de beleving van de eindgebruiker. Afhankelijk van de achterliggende techniek zijn ECM systemen moeilijk of juist gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Het is belangrijk om al deze facetten mee te nemen bij het maken van een gedegen keuze voor een ECM systeem.

Capgemini beschikt over ECM consultants die jarenlange ervaring hebben met het implementeren, onderhouden en het op maat maken van verschillende ECM systemen. Zij hebben de kennis die nodig is om de juiste keus te maken tussen deze systemen.

Wil je weten welk ECM systeem het meest geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze ECM experts. Zij helpen je graag verder voor een advies d.m.v. een pakketselectie.