Als schrijver van dit blog zal ik mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Diederik Hammer, 23 jaar oud en werkzaam bij Capgemini als junior IT-infrastructure consultant. Mijn studiejaren heb ik door gebracht in Arnhem, waar ik de studie Bedrijfskundige Informatica succesvol heb afgerond. Mijn afstuderen heb ik uitgevoerd bij de provincie Gelderland met als onderwerp Identity and Access Management, afgekort IAM. Oftewel kort door de bocht gezegd: het proces wie waartoe is geautoriseerd binnen een organisatie en op welke manier dit geregeld.

Voorafgaand aan deze opdracht vond ik het wel een leuke opdracht, maar niet super. Maar na verloop van tijd begon ik IAM  steeds leuker en interessanter te vinden. Op het einde van mijn afstuderen dacht ik zelfs: “Ja hier wil ik mee verder. Ik hoop dat ik hier een baan in kan vinden.” Zowaar, van het één kwam het ander en tijdens een housewarming van een vriendin van mij kwam ik een nu mede ITS’er tegen en die introduceerde mij bij Capgemini. De sollicitatieprocedure van Capgemini kwam ik goed door en ik ben op 1 januari jongst leden begonnen.

Na het goed uitgestippeld trainingsprogramma in de eerste maand werd ik geïntroduceerd aan een collega. Voor velen vanuit Capgemini gezien als DE man op IAM-gebied. Eerst werd er tegen mij gezegd dat ik een paar dagen met hem ‘mee mocht lopen’, maar dit werden er uiteindelijk wat meer. Deze ‘meeloopdagen’ waren zeer interessant en leerzaam en ik vergaarde veel nieuwe kennis op het gebied van IT-Security en IAM.

Op een gegeven moment deed zich de mogelijkheid voor dat ik kon ‘meelopen’ met het IAM-project bij een grote chipmachinefabrikant. Zo’n kans krijg je niet vaak, dus greep ik met beide handen aan. Momenteel zit ik zelfs fulltime ingezet bij deze klant op het IAM-project in een senior-junior constructie. Deze constructie werkt perfect en hierdoor blijft mijn leercurve steil omhoog groeien. Wat mijn inzet precies inhoud en waar ik mee bezig ben beschrijf ik in mijn volgende blog.