De snelheid van de veranderingen in de TME sector is ongeëvenaard. De belangrijkste veranderingen, die wij zien zijn:

  • De structurele veranderingen in IT en netwerk technologieën; De laatste jaren zien we een ware mobiele data explosie. Om aan deze vraag te voldoen worden nieuwe netwerken uitgerold met Fiber en 4G technologieën. Daarnaast is er een stijgende vraag naar real-time controle en inzichten en vindt er een sterke convergentie van IT en netwerken middels NFV en SDN plaats.
  • De strijd om een onderscheidende customer experience; Technologieën zoals social media en vergelijkingssites stellen consumenten in staat om veel meer eisen te stellen aan de diensten van TME bedrijven. Consumenten verwachten, dat de diensten altijd en overal beschikbaar zijn en gepersonaliseerd zijn. Daarnaast verwacht de consument een uitstekende klantenservice. TME organisaties doen veel investeringen om een betere customer experience te kunnen bieden dan haar concurrenten.
  • Stijgende aanbod van digitale services; De digitalisering van de wereldeconomie biedt kansen en bedreigingen voor TME organisaties. Traditionele TME organisaties ondervinden veel concurrentie van zogenaamde over-the-top aanbieders zoals WhatsApp, Netflix, Youtube, etc. Daarnaast heeft roaming regulering in de EU ook een negatieve impact op de inkomsten van Telcos. Aan de andere kant worden er ook kansen geboden door nieuwe digitale services zoals e-health, machine-to-machine en Cloud. TME organisaties zijn beter in staat om 2-sided business modellen op te zetten en een verdienmodel te ontwikkelen omtrent Big Data.
  • Consolidatie van Telco’s in Europa; In de komende jaren zal er een consolidatie plaatsvinden van de 100+ Telco’s in de EU. Deze consolidatie wordt gedreven door het realiseren van schaalvoordelen om uitdagende marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. Andere drijvende factoren voor deze ontwikkeling zijn de relatief lage interestkosten op vreemd vermogen, de verschuiving naar multiplay diensten om churn te verlagen en de druk vanuit de Europese Commissie.

Concluderend kunnen we stellen, dat verandering noodzakelijk is en dat deze op meerdere vlakken tegelijkertijd zal plaatsvinden. Capgemini Consulting weet welke stappen gezet dienen te worden om de belangrijke uitdagingen te adresseren en de kansen maximaal te benutten.

Meer dan 30 jaar ervaring in TME

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Telecom en Media industrie, heeft Capgemini Consulting de benodigde diepgaande kennis en ervaring, de tools en een wereldwijd netwerk om onze klanten op de juiste manier te kunnen ondersteunen bij het adresseren van de belangrijkste uitdagingen in de markt. Wij helpen onze klanten met het ontwikkelen en implementeren van product- en marktstrategieën, het verhogen van de operationele efficiëntie en het begeleiden van strategische en operationele transformaties. Samen met onze klanten verkennen we de mogelijkheden om nieuwe business modellen te introduceren en nieuwe bronnen van inkomsten te ontwikkelen.

Passie voor de TME industrie

Meer dan 80% van de toonaangevende TME-organisaties hebben geprofiteerd van onze aanpak. Capgemini Consulting heeft meer dan 1.000 grote projecten in meer dan 50 landen succesvol gerealiseerd. Ons wereldwijde netwerk van consultants, gerekruteerd van leidende business schools en universiteiten, is verenigd door een passie voor de TME-industrie. We werken voor toonaangevende spelers in het gehele TME-ecosysteem zoals Telco’s met vaste netwerken, mobiele netwerken, MVNO’s, omroepen, betaalde TV aanbieders, content aanbieders, internet organisaties, hardware fabrikanten en leveranciers van netwerk apparatuur.