Hoewel de bancaire sector door vele wordt beschouwd als de industrie waar de komende jaren de meeste disruptie plaatsvindt, zal de impact van de disruptie in de verzekeringssector vele malen groter zijn.

Voor verzekeraars vinden de veranderingen op drie gebieden plaats. Klanten van verzekeraars willen steeds meer zelf hun verzekeringszaken regelen. Een toenemende druk op de kosten zal de behoefte aan verdergaand automatisering doen toenemen. Technology als chatbots en robotisering maken dat mogelijk. Social media, Mobiel, (Big) Data Analytics & Cloud computing worden steeds belangrijker. En vooral ontwikkelingen zoals ‘quantified self’ (we willen alles meten) en ‘internet of things’ (alles is via het internet met elkaar verbonden) zullen van grote invloed zijn op de sector. En tot slot, de komende jaren blijven financiële instellingen in de ban van veranderende wet- en regelgeving.

Kortom, mocht u nog geen start gemaakt hebben met een digitale transformatie op het vlak van customer experience, processen en business modellen, dan wordt het daar hoog tijd voor. Om met de woorden van Darwin te spreken: ‘It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.’

Visie en aanpak

Capgemini Consulting is ‘thought leader’ op het gebied van digitale transformatie. We beschikken over diepgaande kennis en ervaring in het transformeren van organisaties als het gaat om digitale klantbediening en het digitaliseren van de bedrijfsvoering. Onze kracht zit in het combineren van business- en IT-kennis. Dankzij deze combinatie bedenken we niet alleen strategieën, maar kunnen we ze ook, samen met u, realiseren.

Onze ‘Financial Services’- consultants adviseren banken, verzekeraars en pensioenfondsen bij hun uitdagingen met betrekking tot het digitaliseren van processen en het vernieuwen van Target Operating Models. Wij helpen u graag relevanter te worden voor uw klanten, via alle kanalen. Wij vertalen klantinzichten, waarbij we data verrijken naar de persoonlijke dienstverlening die uw klanten verdienen. Vernieuwingen in andere sectoren zijn voor ons altijd een inspiratie voor het verbeteren van uw dienstverlening. Uiteraard begrijpen we het nut en de noodzaak van de wet- en regelgeving waar u mee te maken heeft. We kennen de daaruit voorkomende beperkingen, maar zien ook de kansen.

Toegevoegde waarde en track record

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een ‘collaborative approach’: resultaten creëer je samen.

Wat ons kenmerkt?

  • We volgen de trends en ontwikkelingen in de financiële sector op de voet en vertalen deze naar kansen voor uw organisatie
  • Met praktische methoden versnellen we uw digitale transformatie
  • Onze consultants hebben een ondernemende instelling