De wereld verandert in snel tempo. Door trends zoals globalisering, ‘war for talent’, duurzaamheid en digitalisering moeten organisaties snel in kunnen spelen op hun bewegende omgeving. Capgemini is als geen ander bedrijf in staat om organisaties uit alle sectoren te helpen bij het vinden van hun weg in deze snel veranderende (digitale) wereld.

Wij helpen onze klanten om meer succesvol te zijn. Digitalisering biedt enorme kansen die vaak onvoldoende worden benut. Samen met de klant geven we vorm aan hun digitale transformatie om succes te genereren. Hierbij richten we ons niet op het leveren van een product, maar op het gezamenlijk creëren van meerwaarde door (digitale) mogelijkheden in de specifieke klantcontext optimaal te benutten. Denk hierbij aan het ontsluiten van nieuwe manieren om de eindgebruiker te bereiken, doorvoeren van kwaliteitsverbetering, kostenreductie door nieuwe manieren van werken, beter inzichtelijk krijgen van klantgedrag, vergroten van omzet en het beheersbaar maken van risico’s voortkomend uit digitalisering.

Door innovatief te zijn op het gebied van Digital, te focussen op zowel strategie als implementatie en onze internationale reikwijdte is Capgemini Consulting in staat om duurzame waarde te creëren. Onze kennis en ervaring stelt ons in staat om succesvol in te springen op de kansen die ‘Digitale Transformatie’ biedt en grote organisaties te helpen transformeren.

We ondersteunen deze transformatie vanuit de volgende kennisgebieden:

 • Accelerated Solutions Environment
 • Digital Strategy & Transformation
 • Business, Technology & Innovation
 • Cybersecurity & Risk
 • Financial Transformation
 • Corporate Strategy
 • Digital HR
 • Supply Chain Management
 • Transformation Program Management
 • Digital Banking
 • Insights and Data
 • Digital Customer Experience

Hiermee begeleiden we de volledige digitale transformatie: van digitale strategie tot en met implementatie en waarderealisatie en innovatie. Met onze unieke combinatie van kennis op het gebied van zowel Consulting als Technology hebben we alle ingrediënten binnen handbereik om dé strategisch partner voor onze klanten te zijn in hun digitale transformatie.

Daarnaast hebben we één van ’s werelds toonaangevende universiteiten als netwerk- en wetenschapspartner: het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Met merknamen zoals Fahrenheit 212 en Idean, ondersteunen we de dynamiek tussen strategie, creativiteit en technologie.

We richten ons binnen Capgemini Consulting op de grote, internationale en gevestigde organisaties. Deze grote bedrijven zijn vaak zoekende, omdat ze hun successen hebben behaald binnen verouderde paradigma’s. Wij kunnen ze helpen om de juiste weg te vinden. Als ‘transformatie-experts’ zijn we in staat om efficiënt te leveren en waarde te creëren in complexe klantomgevingen.

Onze kracht

Wij bieden organisaties antwoorden en zekerheid in de snel veranderende globale en digitale wereld. Dat doen wij door strategie en realisatie met elkaar te verbinden op basis van een transformatie-aanpak die werkt. Die aanpak is gestoeld op een bewezen methodiek, ruime ervaring in een groot aantal sectoren en grondige expertise in relevante functionele domeinen. Onze manier van werken kenmerkt zich door:

 • Een integrale benadering die het resultaat en de duurzaamheid van verandering vergroot.
 • Het benutten van wereldwijde kennis en inzichten uit een ‘ecosysteem’ dat voorbij de grenzen van onze eigen organisatie reikt.
 • Authenticiteit en de gave om te verbinden met opdrachtgevers.
 • Een onderscheidende manier van samenwerken ( Collaborative Business Experience ™ ).
 • Het inzetten van technologie als een strategisch wapen.

Leiderschap

Capgemini Consulting is één van de grootste in management consultancy in Europa. We combineren diepe functionele expertise met brede sector kennis en zijn daarom bij uitstek de adviseur om grote transformaties vorm te geven en te begeleiden. Wij bieden het volledige spectrum van consulting en innovatie diensten aan met onze circa 4000 management consultants met daarnaast de inzichten en expertise van onze ruim 190.000 IT-collega’s. Onze cultuur is er een van samenwerking, niet alleen intern maar ook met onze klanten. Wij mogen dan ook tot onze klanten vrijwel alle toonaangevende bedrijven en overheidsonderdelen rekenen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Net als bij Capgemini Group, behoort verantwoordelijkheid tot de kern van de activiteiten van Capgemini Consulting. De principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn als wortels verweven binnen de bedrijfsvoering van Capgemini.

Deze beginselen, met inbegrip van onze deelde waarden en ethiek, helpen ons in onze relatie met klanten, medewerkers en de gemeenschappen en omgeving waarin wij werkzaam zijn.

Lees meer over de maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Capgemini Consulting – opgericht uit een rijk consultancy erfgoed

Capgemini Consulting dankt haar succes in het hedendaagse bedrijfsleven aan haar rijke consultancy geschiedenis en erfgoed. Een fusie in de jaren ’90 tussen de strategische expertise van de Mac Group en het operationeel sterke United Research leidde tot de oprichting van Gemini Consulting en luidde daarmee een nieuwe hoofdstuk in de wereld die Consultancy heet.

Gemini Consultings ‘Business Transformation’ filosofie en expertise resulteerde in een nieuw model van klantwaarde; van strategie- tot implementatieconsultancy en anticipeerde daarmee op de industriële vraag naar multidisciplinaire consultancy.

Voortbouwend op haar succes, continueerde Gemini Consulting haar groei en marktleiderschap met de integratie van Guber Titze & Partners in Duitsland, Bossard in Frankrijk en de consultancy tak van Ernst & Young. Capgemini Consulting bouwt voort op haar sterke expertise van strategie- en managementconsultancy en beheert vandaag de dag de agenda’s van onze klanten wereldwijd als het gaat om Digital Transformation.