Digitalisering verandert de uitdagingen waar bedrijven voor staan, zo ook op het gebied van Supply Chain Management. Digital Supply Chains worden gedreven door technologie en data analyse. Door toenemende complexiteit worden bedrijven uitgedaagd om traditionele supply chains te transformeren in flexibele, agile en collaboratieve digital supply chains. Door deze transformatie wordt Supply Chain Management vaak niet meer benaderd als een traditionele kostenpost, maar juist als kritiek onderdeel voor het creëren van toegevoegde waarde. Ondersteund door innovatieve technologische oplossingen en data science en analytics heeft supply chain management de potentie om een duurzaam competitief voordeel te creëren.

Visie en aanpak

Onze aanpak op het gebied van supply chain management focust zicht op de digitale transformatie van supply chains. Digital supply chains verlangen een andere invulling van operationele, tactische en strategische supply chain componenten. In toenemende mate is een geïntegreerde ketenaanpak vereist om waarde te creëren. Technologie en data analyse verhogen transparantie en maken naadloze samenwerking tussen de verschillende functionele supply chain gebieden mogelijk.

Onze digital supply chain transformaties richten zich op:

  • Supply Chain Strategy: Constant verbeteren door het implementeren van agile supply chain strategieën.
  • 360 Supply View: Gebruik van digitale technologie voor een continu inzicht in de kosten, risico’s en toegevoegde waarde van partners in de upstream supply chain.
  • Collaboratieve Planning: Integrale planning en forecasting door nieuwe technologie en analytics.
  • Omni Channel Fulfillment: Omni-channel strategieën en distributie gefocust op een uitstekende last mile delivery.
  • End-to-end Visibility: Inrichten van een control tower en technologie voor inzicht in het totale netwerk van leverancier tot eindklant.
  • Supply Chain Analytics: Data science en analytics voor vernieuwende supply chain optimalisatie.

Gebruik van digitale technologie voor een continu inzicht in de kosten, risico’s en toegevoegde waarde van partners in de upstream supply chain.

Toegevoegde waarde en track record

Door onze ervaring met end-to-end transformatie weten we over de grenzen van functionele supply gebieden heen te kijken en zo maximale toegevoegde waarde te creëren. In onze projecten werken we samen met uw mensen om de impact van ons advies te maximaliseren. Wij helpen u zowel bij de uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt, als bij traditionele supply chain vraagstukken. Dit doen we door ervaring met strategische transformaties te combineren met kennis van operationele processen en een hoge mate van implementatiekracht. Met deze unieke eigenschappen hebben we grote spelers in verschillende markten en sectoren geholpen bij complexe supply chain transformaties.