De financiële crisis, schaarste, globalisering, en de snelle opkomst van on-line diensten stellen nieuwe eisen aan de inkoopfunctie. Niet altijd is de laagste prijs de belangrijkste prioriteit, maar gaat het om het vinden van toegevoegde waarde in het verlengde van de eigen organisatie. Bijvoorbeeld door de rol van leveranciers in omni-channel fulfillment, de bijdrage aan innovatie of het verkrijgen van transparantie in materiaal- en energiegebruik in de upstream supply chain. Deze veranderingen zorgen ervoor dat ‘high performing’ inkooporganisaties zichzelf aan het herontdekken zijn en hun operating model opnieuw definiëren, waarbij de focus ligt op toegevoegde waarde, duurzame relaties en risico management.

Toch is het onmogelijk om de reguliere transactionele activiteiten te negeren. Door het centraliseren, standaardiseren en uitbesteden van inkoopactiviteiten komt er meer tijd beschikbaar voor de strategische kant van inkoop. Dit geeft de mogelijkheid om intensiever de dialoog met de leverancier aan te gaan en te segmenteren: welke leverancier is echt belangrijk voor ons? Met welke leverancier kunnen wij ons onderscheiden in de markt? Welke leverancier stelt ons in staat om extra waarde toe te voegen voor onze klanten? Door gebruik te maken van digitale technologieën kunnen deze vragen steeds makkelijker beantwoord worden. Capgemini Consulting biedt praktische oplossingen om hiermee snel resultaten te boeken.

Visie en aanpak

Wij zien de inkoopfunctie als een essentieel onderdeel van elke organisatie die zich wil onderscheiden in haar markt. Het maakt niet uit of uw doelstelling is om innovatief te zijn, producten zo goedkoop mogelijk te leveren of de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden, in alle gevallen zal inkoop een cruciale rol spelen om dit te bewerkstelligen.

Onze Procurement Transformation oplossingen richten zich daarom op:

  • Strategy / Operating Model: Het definiëren van de strategie en het inkoopmodel die perfect aansluiten bij de doelstelling van uw organisatie.
  • Category Management: Het inrichten van de strategische inkoopfunctie en het vertalen van de bedrijfs- en inkoopstrategie naar concrete sourcing-strategieën. Klanten en leveranciers worden actief betrokken, onder andere met een inkooptraining op maat voor business managers.
  • Purchase-to-Pay: De implementatie van organisatie, processen en technologie voor het adequaat vervullen van de dagelijkse inkoopbehoeften en het optimaal uitnutten van inkoopcontracten.
  • 360 Degree Supplier View: Gebruik van de mogelijkheden van analytics, social media, cloud en mobile voor supplier relationship management, van market monitoring tot supplier value management.

Toegevoegde waarde en track record

Met ons wereldwijde team van meer dan 400 Procurement Experts kunnen wij u helpen bij alle inkoopuitdagingen die de nieuwe, digitale economie met zich meebrengt. Door onze brede ervaring met business transformaties weten we over de grenzen van functionele inkoopgebieden heen te kijken en zo maximale toegevoegde waarde te creëren. Om de impact van ons advies te maximaliseren werken wij in onze projecten nauw samen met uw mensen. Wij combineren daarbij onze kennis van operationele processen met een hoge mate van implementatiekracht. Gebruikmakend van deze unieke eigenschappen hebben wij verschillende grote organisaties in uiteenlopende markten en sectoren succesvol geholpen bij complexe inkooptransformaties.