Onverwachte gebeurtenissen, schaarste, globalisering, de snelle opkomst van online diensten en ‘disruptive technologies’ stellen nieuwe eisen aan de inkoopfunctie. Niet altijd is de laagste prijs de belangrijkste prioriteit, maar gaat het om het vinden van toegevoegde waarde in het verlengde van de eigen organisatie. Bijvoorbeeld door de rol van leveranciers in omni-channel fulfillment, de bijdrage aan innovatie of het verkrijgen van transparantie in materiaal- en energiegebruik in de upstream supply chain.

Deze veranderingen zorgen ervoor dat ‘high performing’ inkooporganisaties zichzelf aan het herontdekken zijn en hun operating model opnieuw definiëren, waarbij de focus ligt op toegevoegde waarde, duurzame relaties en risico management. Tegelijkertijd dienen de transactionele activiteiten zo veel mogelijk geoptimaliseerd, geautomatiseerd en eventueel geoutsourced te worden.

Visie en aanpak

Wij zien de inkoopfunctie als een essentieel onderdeel van elke organisatie die zich wil onderscheiden in haar markt. Het maakt niet uit of uw doelstelling is om innovatief te zijn, producten zo goedkoop mogelijk te leveren of de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden, in alle gevallen zal inkoop een cruciale rol spelen om dit te bewerkstelligen.

Onze Digital Procurement Transformation oplossingen richten zich daarom op vijf essentiele elementen voor de inkoopfunctie, zoals weergegeven in onderstaand figuur.

Toegevoegde waarde en track record

Met ons wereldwijde team van meer dan 350 Procurement Experts kunnen wij u helpen bij elke digitale inkoop transformatie. In onze aanpak doorbreken we de traditionele silo’s en zorgen we dat altijd rekening gehouden wordt met het ‘end-to-end’ perspectief. Wij combineren daarbij onze kennis van operationele processen en technologische oplossingen, onze implementatiekracht en de IT kennis van onze zusterbedrijven. Om de transformatie goed te embedden in uw organisatie werken wij vanaf de start nauw samen met uw mensen. Gebruikmakend van deze unieke eigenschappen hebben wij verschillende grote organisaties in uiteenlopende markten en sectoren succesvol geholpen bij complexe inkooptransformaties.

Publicaties