Afgelopen decennia hebben veel organisaties met beperkt succes procesoptimalisatie methodes toegepast zoals Six Sigma en Lean. We zien dat daarbij vaak na een bemoedigende start het succes van dergelijke programma’s terugloopt. Een belangrijke oorzaak ligt in het geïsoleerd (bijvoorbeeld per afdeling) toepassen van dergelijke technieken waardoor er eerder sprake is van suboptimalisatie in plaats van verbetering van de gehele waardeketen. Ook het beheersen van meerdere gelijktijdige programma’s met overlappende doelgroepen, blijkt vaak eerder tot strijdige implementatie te leiden dan tot synergie. De snelheid waarmee nieuwe technologische ontwikkelingen de markt betreden is een volgende uitdaging die eist dat organisaties continue zijn producten, methoden en werkwijzen onder de loep neemt.

Het complexe speelveld van Operational Exellence

In dit complexe speelveld begrijpt Capgemini Consulting dat er behoefte is om deze uitdagingen op holistische, maar tegelijkertijd pragmatische manier te adresseren. We hebben hiervoor oplossingen en diensten ontwikkelt die gebaseerd zijn op de laatste trends en ontwikkelingen in de wetenschap en techniek, maar die bovenal zorgen dat onze opdrachtgevers vooral bezig kunnen zijn met waar ze goed in zijn, het leveren van toegevoegde waarde aan hun klanten. Onze diensten zijn gebaseerd op bewezen procesoptimalisatie methodes als Lean en Six Sigma, maar daarnaast bieden we ook toegang tot de modernste methoden en technieken die betrekking hebben op Operational Big Data Analytics en proces innovatie methoden, waarbij we samenwerken met diverse universiteiten en met gespecialiseerde software vendors. Hierdoor is het mogelijk om met meer nauwkeurigheid de knelpunten in de processen te kwantificeren en tot meer en betere oplossingen te komen.

Succesvolle transformatieprogramma’s

Onze transformatie programma’s zijn succesvol omdat we het resultaat als uitgangspunt nemen en mensen centraal stellen. Onze experts werken samen met uw mensen om bedrijfswaarde voor u te realiseren. Onze toegevoegde waarde maken wij inzichtelijk voor elke opdracht die we doen. We hebben verschillende gepatenteerde methodieken, waarin we deze waarde zelfs kunnen kwantificeren. Ons track record bestaat uit excellente klantbeoordelingen van alle grote spelers in de industrie. Wij gaan graag met u in gesprek.