Loyale klanten met DCX

Herkent u één de volgende vraagstukken in uw organisatie:
 • Hoe kan ik klanten binden in deze tijd met toenemende concurrentie en steeds meer digitale kanalen?
 • Hoe slaag ik erin om klanten een consistente en unieke beleving te bieden over alle kanalen, digitaal en niet-digitaal?
 • Hoe zorg ik ervoor dat de klantkennis goed benut wordt in contacten met klanten? Dat klanten de beste service krijgen en dat alle saleskansen benut worden.
 • Hoe kan ik mijn customer journeys vernieuwen met digitale innovaties en kennis van start-up technologieën?

Met Digital Customer Experience kunt u hierop inspelen. Wij weten welke stappen u moet zetten om de kansen van digital volledig te benutten en de transformatie die nodig is voor Digital Customer Experience te begeleiden. De voordelen zijn groot. Loyale klanten zijn cruciaal voor een gezonde omzet. Klantgerichte ondernemingen die digitaal werken maken 26% meer winst dan andere bedrijven.

Heldere strategie

Capgemini helpt organisaties met Digital Customer Experience (DCX). Wij helpen organisaties te veranderen in succesvolle, digitale ondernemingen die zich onderscheiden met persoonlijke en consistente klantinteractie via alle denkbare kanalen. Bij ondernemingen levert dat loyale klanten op, en groeikansen. Bij overheidsorganisaties zorgt het voor een sterk verbeterde klanttevredenheid.

Wij helpen u om een heldere digitale strategie te bepalen en uw digitale ervaring uit te breiden. Uw klanten zijn de spil van de veranderingen en vernieuwingen, en met innovatieve customer journeys kunnen we de prestaties voor uw klanten verbeteren. Bij veel organisaties, zowel privaat als in de publieke sector, gaat het om het bedenken en realiseren van uitstekende multichannel of omnichannel ervaringen.

Daarvoor ontsluiten wij voor u onze internationale kennis rond Digital Customer Experience. Dat gaat om inhoudelijke kennis over digitale best practices en journeys uit verschillende markten, over de impact in uw organisatie, over digitale technologie, over multichannel ontwikkelingen, over digitale marketing & sales, en over innovaties en startups.

We ondersteunen uw organisatie in het hele veranderproces, van business case tot digitale strategie, met praktische roadmap, het bedenken, ontwerpen en realiseren van nieuwe klantervaringen en de digitale oplossingen die daarvoor nodig zijn.

Toegevoegde waarde van DCX

Met Digital Customer Experience bereikt u:

 • loyalere klanten, burgers en patiënten, door de hogere klanttevredenheid
 • meer omzet door verbeteringen in marketing, sales en service
 • competitief voordeel door innovatieve digitale kanalen

Onze toegevoegde waarde voor Digital Customer Experience projecten is de praktijkervaring uit meerdere markten, met projecten en programma’s van strategie tot en met implementatie. Wij hebben de executiekracht om digitale projecten tot succes te brengen. Door kennis en ervaring in uw markt, met partners in technologie en innovatie, en met hands on ervaring in online en mobile.

Zo hebben wij de volgende organisaties geholpen met DCX projecten:

 • een internationale marktleider in logistiek hebben wij geholpen met het ontwerpen van een compleet nieuwe customer experience
 • gezamenlijk met een verzekeraar hebben wij een nieuwe digitale adviesdienst in de markt geïntroduceerd
 • voor meerdere organisaties hebben wij een digitale strategie ontwikkeld
 • voor een producent van consumentartikelen ontwikkelden wij een innovatief online concept voor betere contacten met klanten
 • bij retailers, banken, verzekeraars, fabrikanten en overheidsinstellingen ontwikkelen en implementeren wij multichannel customer journeys

Digital. Two steps ahead. Op de Digital Customer Experience Blog

Op het Digital Customer Experience blog delen onze experts de laatste ontwikkelingen op het gebied van: customer experience, online strategie, front-end ontwikkeling, digitale transformatie, content- en commerce management, social media en klantbeleving.