Trends & uitdagingen

De digitalisering van onze maatschappij gaat in hoog tempo door. Steeds meer organisaties creëren waarde door de interne processen en de interactie met klanten te digitaliseren. Maar er is een keerzijde aan digitalisering: ICT is immers feilbaar en kwetsbaar. Verstoring van uw digitale processen, lekken van de (persoons)gegevens of schending van de betrouwbaarheid kan leiden tot hoge financiële- en reputatieschade.

De menselijke en technische aspecten van cyberdreigingen zijn drastisch veranderd in de laatste jaren. Complexe aanvallen gemaakt uit gemengde technieken en uitgebuite kwetsbaarheden zorgen ervoor dat de gehanteerde denkwijze over cyberveiligheid is verschoven.

Visie en aanpak

Capgemini Consulting adviseert bedrijven en overheden over het versterken van digitale veiligheid. Zowel op weerbaarheid als veerkracht. Daarbij gaat het niet alleen om technologie, maar juist ook om mensen en organisatie.

Concreet bieden wij zeven oplossingen voor een weerbare en veerkrachtige digitale organisatie:

  1. Inzicht in uw digitale risico’s (belangen, dreigingen en kwetsbaarheden)
  2. Ondersteuning bij investeringsbeslissingen en verzekeringen
  3. Implementatie van beleid en veiligheidsmaatregelen
  4. Verhoging van het veiligheidsbewustzijn
  5. Versterking van de privacy (compliance)
  6. Organisatie van cyber security oefeningen
  7. Levering van opleiding en training

Toegevoegde waarde en track record

Capgemini heeft een groot netwerk aan partners en experts waar zij uit kan putten. Daarnaast bieden wij een groot aanbod aan scans, assessments en management programma’s om tot een optimaal resultaat te komen.