In onze opdrachten houden we ons enerzijds bezig met het optimaliseren van besluitvorming en aanpalende processen door onder andere:

  • Advies over Besturing & control / Management & financial control / Transfer pricing
  • Ontwerp en opzetten van performance management tools / dashboards en KPI structuren
  • Het evalueren van resultaten door middel van winstgevendheid analyses, IT cost management structuren en (activity based) costing modellen
  • Faciliteren van strategische besluitvorming of investeringsanalyses en het ondersteunen in het inrichten van een waarde-gerichte organisatie. Hiervoor bestaan de Value Management oplossingen: Business Casing, Benefit Logic ®, Training, Value assessment, Maturity assessment, Value-based portfolio management, Value-based program management, Value and Performance management en Risk Logic

Anderzijds ondersteunen we in onze opdrachten de CFO agenda door oplossingen zoals:

  • Het bepalen van de strategie voor de financiële functie
  • Advies over het inrichten van de financiële organisatie (governance & process eigenaarschap, shared services / global business solutions, CoE structuren en sourcing vraagstukken,
  • Optimaliseren van de financiële processen en ontwerp van Finance Target Operating Model
  • Implementeren van Enterprise performance management (planning & control, KPIs, Reporting, BI)
  • Het verhogen van finance skills en het evalueren van de volwassenheid van de Finance organisatie

CFO is de “Integrated Business Partner”

We zien dat de rol van de CFO een enorme transformatie doormaakt. Was de finance functie vroeger vooral gefocust op de resultaten die behaald zijn in het verleden, tegenwoordig is de CFO de “Integrated Business Partner” voor management gericht op het leveren van diensten aan interne klanten. De uitdaging ligt in het toevoegen van waarde in het voorspellen van (financieel) resultaat. Naast het creëren van dashboards waarbij financiële gegevens bij elkaar verzameld ‘de waarheid’ weergeven waardoor managers over hetzelfde praten, is het steeds belangrijker om meer te kijken naar de toekomst en hoe nieuw vastgestelde doelen kunnen worden gevolgd in de tijd en er tijdig kan worden bijgestuurd.

Visie en aanpak

Wij helpen om huidige processen en informatievoorziening beter inzichtelijk te maken, en tegelijkertijd te vertalen naar toekomstige waardetoevoeging. Ook bij het vernieuwen, samenvoegen of uitbesteden van financiële processen is het belangrijk om te onderzoeken waar de winst te behalen valt.

Succesvolle aanpak binnen Finance

De belangrijkste kernwaarde van Capgemini Consulting is dat wij onze kennis en ervaring inzetten om de knelpunten te onderzoeken en advies over verbetering uit te brengen om vervolgens samen met u, op een bij de organisatie passende manier, veranderingen te realiseren. Vervolgens helpen we om te monitoren wat de voortgang is om daadwerkelijk waarde te realiseren.

Onze digitale transformatie aanpak binnen Finance is succesvol, omdat we zorgen dat alle belanghebbenden gedurende het hele project betrokken blijven en de oplossingen door de totale organisatie gedragen wordt. Alleen op deze manier is het mogelijk om een blijvend verschil te maken. Door de ruime ervaring in verschillende sectoren hebben wij de kennis die nodig is om op ieder niveau mee te denken. Onze aanpak is gebaseerd op het bundelen van gezamenlijke kennis, wat door onze klanten het meest gewaardeerd wordt.